Kanaalfilterhuis HEPA-filter KF

KF-2

KF-1                                                                                       KF-2

Toepassing:
Het HEPA kanaalfilterhuis KF wordt toegepast in kanalen. Ze worden gebruikt om ruimtes te voorzien of te ontdoen van lucht.
Hierbij wordt uitgegaan van de hoogste eisen, aangaande schone lucht. Ze kunnen voor de volgende doeleinden worden toegepast:

 • Luchttoevoer en -afzuiging in laboratoria,
 • Luchttoevoer en -afzuiging in OK’s,
  infectie- en steriele omgevingen,
 • Luchttoevoer in micro-electronica,
  precisiemechanismes, chemie,
  pharmaceutica en voedingsindustrieën
 • Luchttoevoer in film- en audiotape
  industrieën
 • Luchttoevoer en -afzuiging in
  nucleaire technologie, etc.

Omschrijving:
De KF eenheid bestaat uit de filterbehuizing, flenzen en het HEPA-filter. De filterbehuizing is gemaakt van plaatmetaal, luchtdicht gelast volgens de DIN 1946 en gekleurd in RAL 9010. Verder zijn er twee drukmeter bevestigingen aanwezig in de behuizing, voor het meten van drukverlies.

Bag-in, Bag-out:
Het Bag-in, Bag-out design is ontworpen voor het filteren van lucht, uit een proces waar gevaarlijke of giftige substanties worden geproduceerd of gebruikt. Het systeem is zo ontworpen dat het filter vervangen kan worden zonder dat er contact plaatsvindt met de inhoud ervan. De installatie van een voorfilter verlengt de levensduur van een HEPA-filter. Het systeem van vervanging is hetzelfde als bij het HEPA-filter.

Installatie en ontwerpvariaties:
De KF behuizingen zijn ontworpen voor zowel installatie van enkele KF-1 behuizingen alsmede installatie van meerdere KF-2 eenheden in het kanaalsysteem.